Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Schimbare majoră: Ce se va regăsi pe etichetele băuturilor alcoolice

Wednesday, 29 April 2015, 21:38 Sursă: REALITATEA.NET

În rezoluția adoptată miercuri, deputații europeni au cerut Comisiei Europene să depună propuneri legislative privind conținutul de calorii al băuturilor alcoolice, până cel mai târziu în 2016.

În rezoluție este cerută o nouă Strategie UE privind Alcoolul, concentrată pe consumul de alcool de către minori și pe o etichetare la nivel Uniunii Europene care să descurajeze condusul sub influența alcoolului și consumul în timpul sarcinii.

Strategia ar trebui să includă colectarea unor date credibile, îmbunătățirea prevenirii și tratamentului, reducerea accidentelor cauzate de condusul sub influența alcoolului și analizarea diverselor moduri de consum, spun deputații în rezoluția adoptată miercuri cu vot prin ridicare de mâini.

Astfel, conținutul de calorii al băuturilor alcoolice ar trebui menționat clar, iar Comisia Europeană ar trebui să facă o propunere legislativă în acest scop, cel mai târziu în 2016.

De asemenea, Parlamentul European cere CE să ia în considerare o etichetare la nivel UE care să recomande femeilor însărcinate să nu consume alcool și să atragă atenția consumatorilor asupra riscurilor condusului sub influența băuturii.

Abuzul de alcool cauzează 3,3 milioane de decese premature anual în întreaga lume, adică 5,9% din totalul deceselor. În grupa de vârstă 20-39, aproximativ 25% din toate decesele pot fi atribuite abuzului de alcool. Aceste decese survin adesea în accidente, acte de violență sau boli de ficat.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL