Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scenariul ROȘU aplicat în două școli din Constanța, după mai multe îmbolnăviri de COVID-19 de la începerea orelor

Tuesday, 15 September 2020, 21:05 Sursă: realitateadeconstanta.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Potrivit informațiilor transmise în această seară de Prefectura Constanța a anunțat marți seară, după ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că și Grădinița Colibri urmează să treacă la scenariul 3 doar pentru grupa mare, după ce un cadru didactic s-a infectat cu SARS-CoV-2. Cadrul didactic intrase în contact cu preșcolarii. Măsura este valabilă până pe 28 septembrie, în cazul Grădiniței Colibri.

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece de la scenariul 2 la scenariul 3 până pe data de 29 septembrie.

De asemenea, și alte unități de învățământ din județ sunt vizate de modificările de scenariu.

Modificări privind scenariile de funcționare pentru 7 unități de învățământ din județul Constanța, potrivit Prefecturii Constanța:

Hotărârea nr.26 a CJSU Constanța prevede ca 7 unități de învățământ de pe raza județului Constanța să își schimbe scenariul de funcționare, în funcție de modificările constatate de reprezentanții ISJ Constanța și DSP Constanța.

Astfel, Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța va trece de la scenariu 1, la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până pe data de 28 septembrie, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact și cu o parte dintre preșcolari.

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaților. Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, alți doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea seara trecută.

De asemenea, cinci unități din localitatea Amzacea (Școala Generală Nr. 1, Școala Generală Nr. 2 General Scărișoreanu, Grădinița cu Program Normal Amzacea, Grădinița cu Program Normal General Scărișoreanu și Grădinița cu Program NormalCasicea), vor trece de la scenariul 2, la scenariul 1, fundamentarea inițială nefiind elocventă, în condițiile unei rate a incidenței cumulate de 0 în ultimele două săptămâni.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța va informa unitățile de învățământ cu privire la modificarea scenariului de funcționare, iar DSP Constanța a demarat anchete epidemiologice în unitățile din Constanța (Grădinița „Colibri” și Liceul Teoretic „Ovidius”).

Reamintim că marți, după prima zi de școală, au fost raportate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus și în rândul elevilor de la școli militare. Este vorba de doi elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și unul de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța au fost confirmați cu noul coronavirus,  aceștia fiind internați în spital.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL