Scandalos - Ministerul Muncii se laudă cu o creştere de 3 lei a salariului net

Wednesday, 11 April 2018, 17:31, Sursă: REALITATEA.NET

Scandalos - Ministerul Muncii se laudă cu o creștere de 3 lei a salariului net. Flutură într-un comunicat datele oficiale de la INS. Uită să spună în același comunicat că veniturile din sănătate si asistentă socială au scăzut. Și aceasta tocmai când zeci de asistente, infirmiere și brancardieri ies în stradă și își strigă nemulțumirea. Când e întrebată de scăderea veniturilor, Olguța Vasilescu arată spre colega sa de guvern Sorina Pintea pentru că regulamentul sporurilor e responsabilitatea Ministerului Sănătății. Nu facem altceva decât să respectăm legea, este reacţia ministerului sănătății. 

Adaugă părerea ta

”Vrem sporul înapoi. Vrem sporul înapoi!” Așa strigă de zile în șir asistentele și infirmierele din mai multe spitale. S-au trezit cu mai puțini bani în buzunar la final de lună, iar scăderea veniturilor se vede și in documentele de la INS. Între timp ministerul muncii se laudă cu creşterea salariului cu 3 lei și când vine vorba de sănătate susține că sporurile sunt de până la 100% din salariul de bază. 

Protestele continuă la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală, iar astăzi și-au strigat nemulțumirile și cei de la Spitalul Sfântul Ioan. 

Singura excepție, și anume aceea din domeniul sanitar („Câştigul salarial mediu net a scăzut în sănătate şi asistenţă socială, -2,1%, comparativ cu luna precedentă”) se explică prin faptul că, în luna februarie, numărul zilelor nelucrătoare (opt) a fost mai mic decât în luna ianuarie (11). Menționăm că, în sănătate și asistență socială, zilele nelucrătoare, care se acoperă prin gărzi și asigurarea continuității, se plătesc cu un spor de până la 100% din salariul de bază.