Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal politic la Iași, din cauza unui spital mobil destinat pacienților COVID

Sunday, 19 July 2020, 16:31 Sursă: Realitatea.net

Ministrul Sănătății însoțit de cel al mediului Costel Alexe au încercat să viziteze spitalul mobil pentru pacienții COVID care se construiește în comuna ieșeană Lețcani. Numai că s-au lovit de o poartă închisă și au organizat o conferință de presă în drum. De vină ar fi președintele Consiliul Județean Iași, Maricel Popa.

Potrivit celor 2 oficiali, construcția începută în urmă cu aproximativ 4 luni și ar fi trebuit să primească deja bolnavii infectați cu noul coronavirus. Numai că autoritățile s-au încurcat în proceduri. Mai mult, structura nu este nici măcar arondată unei unități medicale.

"Cred că a greșit un pic calea, orice spital care este în subordinea spitalului județean își face o secție exterioară, solicită DSP avizul pentru funcționare provizoire.  Acel aviz de funcționare se dă când secția externă corespunde din punct de vedere al circuitelor, nu există în acest moment o entitate medicală, cui să dai autorizație de funcționare," a afirmat ministrul Sănătății. Și ministrul Mediului Ministrul a afirmat că banii pentru spitalul mobil ar fi fost luați din bugetul Iasiului și direcționați către un spital care efectiv nu se mai instalează.

Deranjat de replicile venite din partea celor 2 miniștri, președintele Consiliului Județean Iași a postat un mesaj pe Facebook. "La Lețcani, unde amplasăm spitalul mobil, nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani.(...)Vă garantez că se va face. O să vă invit la inaugurare," a scris Maricel Popa.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat în două săptămâni, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turc, potrivit hotnews.ro.
 
Unitatea mobilă va fi formată din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni şi va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. Spitalul este amplasat în localitatea Leţcani, la intrarea în municipiul Iaşi.
 
Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro.
 
 
 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL