Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal monstru după decesul unui medic din cauza infectării cu coronavirus - Acuzații de malpraxis

Saturday, 17 October 2020, 18:22 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Acuzații grave după moartea unui renumit medic de la Spitalul Județean Mureș. Fratele doctorului care a făcut primul transplant de măduvă din țară a reclamat cazul la Colegiul Medicilor, la Parchet și la Direcția de Sănătate Publică Mureș. Familia victimei susține că medicul a luat virusul Sars Cov 2 din spital și că nu a primit tratamentul corespunzător pentru a putea fi salvat. 

Medicul Benedek István, fostul șef al Clinicii de Hematologie și Transplant Medical din Târgu Mureș, a încetat din viață pe 1 septembrie. Diagnosticul a fost COVID-19. Deși a trecut o lună și jumătate de atunci, familia nu a reușit să obțină documentele medicale oficiale. Fratele medicului a depus mai multe plângeri.

Patru ore a asteptat medicul in frig in fata spitalului pentru ca nu ii venisera rezultatele la testul de coronavirus. Fratele sau a aflat de situatie si a reusit sa-l interneze. Lucrurile erau insa clare... facuse anterior o radiografie la plamani. Familia acuza acum medicii de malpraxis. 

Mai mult, fratele medicului susține că doctorii din spital nu i-au dat tratamentul corespunzător care i-ar fi putut salva viața.

Familia medicului susține că plângerile depuse nu vizează obținerea vreunei sume de bani, ci se dorește în acest fel doar aflarea adevărului. Benedek Istvan este cel care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în țară, în anul 2001, și a realizat alte numeroase premiere naționale în domeniul medical. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL