Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șapte persoane inculpate în dosarul decapitării profesorului de istorie din Franța. Care sunt ACUZAȚIILE

Thursday, 22 October 2020, 11:26 Sursă: Realitatea.net

Printre persoanele inculpate se află tatăl unei eleve, Brahim Chnina, şi militantul islamist Abdelhakim Sefrioui au fost inculpaţi miercuri pentru "complicitate la asasinat terorist" în ancheta asupra morţii profesorului.

Doi prieteni ai atacatorului, Naim B. (18 ani) şi Azim E. (19 ani), au fost inculpaţi pentru acelaşi capăt de acuzare. Al treilea prieten, Yussuf C., a fost pus sub acuzare pentru "asociere criminală teroristă în vederea comiterii de infracţiuni împotriva unor persoane".

Toţi au fost plasaţi în arest provizoriu, cu excepţia lui Brahim Chnina, care a fost, totuşi, încarcerat în aşteptarea unei dezbateri asupra acestei chestiuni.

Cei doi elevi în vârstă de 14 şi 15 ani acuzaţi că au oferit informaţii atacatorului despre profesor în schimbul unei sume de bani au fost, de asemenea, inculpaţi pentru "complicitate la asasinat în relaţie cu o infracţiune teroristă", dar au fost lăsaţi în libertate sub control judiciar.

Samuel Paty, 47 de ani, profesor de istorie şi geografie la Conflans-Sainte-Honorine, localitate situată la 25 de kilometri nord-vest de Paris, a fost decapitat vineri de Abdoullakh Anzorov, în vârstă de 18 ani, născut în Rusia, de origine cecenă, pentru că a arătat caricaturi ale profetului Mahomed la începutul lui octombrie în cursul unor lecţii despre libertatea de opinie.

Chnina, 48 de ani, şi Sefrioui, 61 de ani, sunt acuzaţi "în special pentru că l-au desemnat ca ţintă pe reţelele sociale" pe profesor "cu ajutorul unei manevre şi unei reinterpretări a faptelor", a indicat procurorul antiterorist Jean-François Ricard într-o conferinţă de presă miercuri după-amiază. 

Printre măsurile luate până în prezent pentru a preveni astfel de evenimente se numără întărirea securitatății şcolilor şi supravegherea propagandei radicale în mediul online. Totodat, o moschee din regiunea pariziană Pantin a fost închisă. În plus, potrivit postului de radio Europe 1, Franţa pregăteşte expulzarea a 231 de străini aflaţi pe o listă a guvernului din cauza convingerilor religioase extremiste. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL