Şapte angajaţi ai Complexului de Servicii Sociale Sf. Maria au fost arestaţi preventiv

Friday, 01 July 2016, 15:00, Sursă: REALITATEA.NET

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a şapte angajaţi ai Complexului de Servicii Sociale Sfânta Maria din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, informează, vineri, Primăria Sectorului 1, precizând că este vorba despre medicul primar psihiatru, asistentul medical şi cinci educatori specializaţi.

Adaugă părerea ta

Aceeaşi instanţă a decis cercetarea în stare de libertate a altor şapte angajaţi ai Complexului de Servicii Sociale Sfânta Maria.

Procurorii au dispus în urmă cu mai bine de o săptămână începerea urmării penale faţă de mai mulţi angajaţi ai Complexului Sfânta Maria într-un dosar care vizează presupuse infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.

Dintre cei 14 angajaţi ai Centrului de plasament “Sfânta Maria” din Sectorul 1 reţinuţi pe 24 iunie pentru că ar fi furat din mâncarea adolescentelor instituţionalizate şi le-ar fi internat în ospicii dacă îi "deranjau", patru au fost iniţial arestaţi la domiciliu, ceilalţi fiind cercetaţi sub control judiciar, relatează News.ro.

În dosarul centrului de plasament Sfânta Maria au fost reţinute, pe 24 iunie, 14 persoane, printre care şi medicul Victoriţa Botoagă, cea care le-ar fi administrat copiilor medicamente psihitarice. Boţoagă a fost trimisă în judecată în 2012 sub acuzaţia de falsificare a numeroase reţete în dosarul decontării frauduloase din bugetul CNAS.

SURSE: Unele fete de la Sfânta Maria erau exploatate sexual, altele erau sedate de angajați

Explicaţia halucinantă a administratorului de la Sf. Maria: de ce angajaţii luau donaţiile copiilor

Anchetatorii au făcut, pe 23 iunie, 19 percheziţii, în urma cărora au ajuns la concluzia că angajaţii centrului de plasament Sfânta Maria îşi însuşeau în mod constant produse de curăţenie şi medicamente, bunuri alimentare, haine, electrocasnice, cosmetice, dar şi diverse sume de bani care proveneau din sponsorizări sau donaţii destinate fetelor din centru.

De asemenea, dacă beneficiarele centrului îi "deranjau" pe supraveghetori, acestea erau internate în sanatoriu câte o lună, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Un angajat de la Centrul de plasament Sfânta Maria şi-a deschis magazin alimentar unde vindea produse luate din instituţie, alţi angajaţi sustrăgeau bunuri din donaţii, precum lenjerii de pat sau electronice, în vreme ce o parte din donaţii erau cumpărate de la copii, la preţuri derizorii, au declarat sure judiciare pentru News.ro.

În centrele de plasament din Sectorul 1 sunt instituţionalizaţi 167 de copii, 28 la Centrul Sfânta Maria, 43 la Centrul Sfântul Nicolae, 33 la Centrul Sfântul Iosif, 41 la Centrul Pinocchio şi 22 la Centrul Sfântul Ştefan.