Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sâmbătă se cântă jazz la Ateneul Român. Ramona Horvath Trio tribute to Jancy Korossy

Tuesday, 06 October 2015, 11:12 Sursă: REALITATEA.NET

Ramona Horvath a fost eleva și apoi partenera de scenă a lui Jancy Korossy - creatorul pianisticii de jazz din România. Împreună cei doi au concertat mai mult pe scenele din Europa : Germania - recitale, festivaluri, Austria -Sala Radio National ORF, seria de concerte "Bosendorfer", Spania, Portugalia, Franta, Ungaria... Tot alaturi de Jancy Korossy, Ramona este prezentă sporadic și în România : Festivalul Internațional de Jazz Bucuresti, Festivalul Internațional de jazz "Richard Oschanitzky" de la Iasi, dar si in concertul omagial "Jancy Korossy - 80 ani" sustinut pe scena Ateneului Roman.(2006).
 
În urma unei rezidențe artistice , Ramona decide să se instaleze la Paris (2010), încercand astfel sa cunoască și să se integreze pe scena de jazz pariziană dar și să monteze un proiect personal, urmând estetica mentorului ei Jancy Korossy.
 
Proiectul Ramonei se concretizează sub forma unui trio clasic , cu Nicolas Rageau la contrabas si Frédéric Sicart la baterie. În prezent trioul Ramonei este o prezență foarte activă pe scena pariziană și nu numai.
 
 
 
Tot în această formulă Ramona tocmai a înregistrat primul sau album "XS Bird", ce va avea lansarea oficială în Franța în luna noiembrie a acestui an.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL