Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Salvador Dali a fost deshumat degeaba. Rezultat surprinzător după testele ADN

Wednesday, 06 September 2017, 19:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile au dat miercuri presei rezultatul analizei DNA după deshumarea surprinzătoare a lui Salvador Dali, transmite ITV News. Rezultatul infirmă presupoziția fantezistă a spanioloaicei Pilar Abel Martínez, de 61 de ani.

Femeia, născută în 1956, este o ghicitoare în cărți TAROT din orașul catalan Girona. Ea a susținut că mama sa, Antonia, a avut o relație amoroasă cu Dali în anii 1950. Dacă rezultatul ADN era pozitiv, femeia se putea îmbogăți peste noapte.

Deshumarea lui Dali a avut, în schimb, un alt rezultat-surpriză: celebra mustaţă a pictorului spaniol Salvador Dali a rămas intactă după 28 de ani de la înhumare, au constatat medicii legişti.

"Eram foarte anxios când mă gândeam la ce voi vedea (...) când a apărut mustaţa", a declarat medicul legist Narcis Bardalet, la puţin timp după exhumare. 

"Era Salvador Dali Domenech, cu mustaţa şi părul său", a spus omul care în urmă cu 28 de ani a pregătit cadavrul pentru înhumare. 

"A fost un moment emoţionat şi pentru noi", a declarat presei secretarul general al Fundaţiei Dali, Lluis Peruelas Reixach, evocând mustaţa arcuită atât de caracteristică pentru Dali. 

O ghicitoare în cărţi de 61 de ani, Pilar Abel, a solicitat justiţiei să stabilească dacă celebrul pictor i-a fost sau nu tată. La aproape 30 de ani de la moartea lui Salvador Dali, la 23 ianuarie 1989, judecătorul care răspunde de dosar a dispus exhumarea solicitată de reclamantă, originară ca şi el din Figueras.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL