Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SALARIILE NESIMŢITE de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. UPDATE: Poziţia oficială ASF

Saturday, 15 February 2014, 14:53 Sursă: REALITATEA.NET

Numai în ultimele două luni ale anului trecut el a avut un venit brut total de peste 72.000 de euro, potrivit Hotnews.ro. Următorul în acest clasament este prim-vicepreşedintele instituţiei, Daniel Dăianu, cu un venit brut de peste 68.000 de euro în noiembrie şi decembrie 2013. Ce venituri au ceilalţi angajaţi ai ASF.

Valoarea salariilor brute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013:

Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) - 72.094 de euro

Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) - 68.043 de euro

Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro

Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro

Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro

Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro

Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro

Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii)- 10.822 euro

Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro

Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro

_______

UPDATE: Salariile de la ASF sunt sub cele de la Banca Naţională. Aceasta este reacţia bulversantă a purtătorului de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară la dezvăluirile din presă. Într-o intervenţie în emisiunea Deschide Lumea, Radu Soviani a vorbit şi despre numele importante care apar pe statele de plată.

În exclusivitate la REALITATEA TV, Radu Soviani, purtătorul de cuvânt al ASF, a declart : "ASF a fost de la inceput transparenta in privinta  politicii de salarizare si cunoasteti comunicarea prin care am spus ca presedentile are 14.000 net, primvicepresedintele 12.000 ,vicepresedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii si sunt la un nivel mai mic decat cele intalnite in Banca Nationala a Romanie"

Radu Soviani spune că nivelul ridicat al unor venituri poate avea legătură cu anumite prime: "e posibil ca in unele cazuri salariile din noiembrie si decembrie sa includa fie prima de vacanta, fie prima de sfarsit de an si de aceea pentru noiembrie sau decembrie e posibil ca veniturile brute comunicate sa fie mai mari decat salariile. prima de vacanta nu poate depasi nivelul unul salariu lunar"

Purtătorul de cuvânt al ASF a explicat şi cum au fost angajate mai multe rude de politicieni în cadrul autorităţii "ei au fost in fostele comisii de supraveghere. Doamna Zgonea a fost angajata de CSA in 2006, doamna Scutaru in 2006. Nu vorbim de persoane angajate  de ASF. Motivul ca e sotul cuiva nu e suficient  ptr a fi dat afara cand s-a creat ASF. Doamna Chitoiu, din 2006. Aura Socol e un bun profesor de economie, cred ca e angaj dupa infiintarea ASF. Sotul Liei Olguta Vasilescu, din 2005. Fiul doamnei Campeanu, angajat dupa infiintarea ASF. Ana Maria Tudor, fiica vicepremierului Oprea in 2012, inainte de infiintarea ASF"

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL