S-a amânat declaraţia 600, dar nu şi primul termen de plată. Ce rişti dacă nu plăteşti

Thursday, 01 February 2018, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Termenul de depunere al Declarației 600 depusă de persoanele fizice ce au realizat în anul 2017 venituri extra salariale într-un plafon mai mare de 22.800 lei se prorogă până în data de 15 aprilie 2018.

Decizia a fost publicată în Monitorul oficial nr. 0095 din 31 ianuarie 2018.

"Ordonanța nu aduce alte modificări fiscale, fapt pentru care amintim că se păstrează actualele scadențe pentru plata asigurărilor sociale datorate de persoanele fizice aflate în sfera declarației, respectiv plățile sunt făcute în patru rate egale până în data de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie", arată consultantul fiscal Adrian Benţa.

Neplata sumelor la aceste termene scadente conduce la obligația plății de dobânzi și penalități de întârziere, explică auditorul financiar.

Această situație fiscală prin care termenul de depunere al declarației este ulterior primului termen de plată îi conduce pe consultanţi la ipoteza că vor exista modificări fiscale în perioada următoare.Câteva mii de români au depus deja controversata declaraţie 600.

Rămâne de văzut ce soluţie găseşte Ministerul de Finanţe, în contextul în care premierul a sugerat o variantă dificil de pus în concordanţă cu Codul Fiscal şi cu găurile din buget: o singură plată anuală şi retroactivă, nu anticipată.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE