Rusia va lua "toate măsurile de apărare necesare", după suplimentarea forţelor NATO în Europa de Est

Wednesday, 05 November 2014, 08:09 Sursă: Mediafax

"Oficialii din cadrul NATO ar trebui să înţeleagă că Moscova va ţine cont de noua lor strategie în planificarea militară rusă. Rusia va lua toate măsurile necesare pentru apărarea sa", a declarat Gruşko.

"Această decizie a NATO va avea, de asemenea, consecinţe politice de lungă durată", a adăugat el.

Ambasadorul rus a denunţat "încercările Alianţei Nord-Atlantice de a acuza Rusia că ar avea intenţii agresive".

De asemenea, el a apreciat că expansiunea NATO către frontierele Rusiei constituie "o cale directă" spre tensionarea situaţiei şi "subminează securitatea în regiune".

În opinia lui Gruşko, NATO "creşte cu propriile sale mâini riscurile apariţiei unor incidente militare".

Comandantul forţelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a declarat marţi că Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de suplimentarea efectivelor în Europa de Est în contextul măsurilor de garantare a securităţii României, Poloniei şi zonei baltice, pe fondul intensificării presiunilor Rusiei şi a ameninţării islamiste.

"Din cauza presiunilor intense pe care le resimţim acum în estul Europei şi în contextul măsurilor de garantare a securităţii aplicate în ţările baltice, în Polonia şi în România, avem nevoie de prezenţă militară suplimentară prin rotaţie", a argumentat generalul Breedlove.

Săptămâna trecută, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat efectuarea a numeroase operaţiuni de interceptare în contextul intensificării activităţilor aeriene ale Rusiei în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL