Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia va furniza Indiei 100 de milioane de doze din vaccinul Sputnik V anti-Covid-19

Wednesday, 16 September 2020, 15:38 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Mai exact, cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, care se află în faza a treia, a informat FIDR într-un comunicat.

După ce a primit aprobarea agenţiei de reglementare a medicamentelor din India, FIDR a convenit să furnizeze 100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19.

Primele tranşe ar putea ajunge la sfârşitul acestui an, în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din India.

Vă reamintim că la începutul acestei luni, Rusia a început testele ulterioare înregistrării vaccinului - care a avut loc pe 11 august, recrutând până în prezent aproximativ 55.000 de voluntari. Se aşteaptă ca primele rezultate ale fazei a treia în cadrul testelor clinice să fie publicate în lunile octombrie sau noiembrie.

În prezent, India se află pe locul al doilea în lume în topul țărilor cel mai puternic afectate de pandemia de coronavirus, după Statele Unite. Țara a înregistrat recent peste 5 milioane de cazuri de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, detronând Brazilia, care s-a aflat până de curând pe cea de-a doua poziție.

În ceea ce privește numărul de decese cauzate de infecție, India a raportat până astăzi 82.124 de cazuri. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL