Rusia, atac dur la adresa SUA. Denunță "amplificarea tensiunilor militare în Europa"

Thursday, 13 June 2019, 18:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Administraţia Vladimir Putin a exprimat preocupare, joi după-amiază, în legătură cu planul Statelor Unite de a trimite efective militare suplimentare în Polonia, avertizând că decizia amplifică tensiunile în Europa.

Preşedintele american Donald Trump a menționat miercuri posibilitatea de a trimite 2.000 de soldaţi americani suplimentari în Polonia, dar a rămas evaziv în legătură o eventuală bază militară permanentă în această ţară, o iniţiativă care ar putea reaprinde tensiunile cu Moscova.

"În mod categoric, suntem preocupaţi de acest plan, deoarece reflectă tentative de amplificare a tensiunilor militare în Europa, mai ales pe aşa-numitul flanc estic al NATO", a declarat joi după-amiază Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

"Sunt folosite pretexte pentru implementarea de programe care destabilizează şi escaladează situaţia", a adăugat Serghei Riabkov, citat de Mediafax.

Președintele american Donald Trump a anunţat miercuri că Polonia a comandat 30 de avioane de vânătoare americane F-35.

Aproape 5.000 de soldaţi americani staţionează deja - prin rotaţie - pe teritoriul Poloniei în cadrul unor operaţiuni ale NATO.

Donald Trump l-a primit miercuri la Casa Albă pe omologul său polonez, Andrzej Duda, iar în acest context, președintele american a insistat asupra dorinţei de a întări prezenţa militară a SUA în această ţară din Europa de Est care este îngrijorată de acţiunile Rusiei.

Întrebat despre acțiuni concrete, Donald Trump a menționat efectivul de 2.000 de soldaţi, precizând că ei vor fi probabil transferaţi din Germania, nefiind vorba de a trimite trupe suplimentare în Europa.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN