Românii și fenomenul "frica de diesel"

Tuesday, 26 February 2019, 16:18 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru că în ultimul an s-au vehiculat multe știri legate de faptul că marile orașe din Occident vor interzice accesul mașinilor cu motoare diesel, românii au încercat să se pună la adăpost, de frică să nu dea banii degeaba pe o mașină pe motorină. Așa că, în ianuarie motoarele pe benzină dețin un procent de 63% din vânzările totale.

Adaugă părerea ta

În prima lună a anului 2019 s-au vândut peste 11.000 de autovehicule pe piaţa locală, în creştere cu peste 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, informează datele APIA.

În funcţie de tipul de combustibil, prima lună a anului 2019 consemnează un raport favorabil autoturismelor cu motoare pe benzină, care deţin un procent de 63,1% din total, semnificativ mai mare comparativ cu ponderea pe care o aveau în prima lună a lui 2018 (50,9%).

În ceea ce priveşte autoturismele “verzi“ (electrice şi hibride), ponderea acestora continuă să fie una importantă, înregistrând în această primă lună a lui 2019 o cotă de 3,6% din total piaţă. Pe segmente, se consemnează o creştere de 12,9% la autoturismele electrice 100% şi o scădere de 75,5% la cele plug-in. Pe de altă parte, autoturismele hibride înregistrează o creştere de 143,4%.

Acestă evoluţie constant pozitivă din ultimii ani, demonstrează faptul că stimulentele de care autoturismele „verzi” beneficiază prin Programul Rabla Plus, ajută la o mai rapidă penetrare pe piaţă a acestora, iar în masura în care stimulentele se vor menţine în aceiaşi parametrii, acest fapt poate genera un mai mare interes al constructorilor globali pentru România.