Românii din Italia se tem să revină în țară pentru a nu-si pierde calitatea de asigurat de sănătate, susține Bertola

Thursday, 30 January 2020, 23:19 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Bertola a prezentat membrilor organizaţiei planurile pentru viitor, dedicând un capitol separat situaţiei deficitului forţei de muncă din ţara noastră ca şi problemă majoră a dezvoltării companiilor italiene din România.

Acesta a solicitat Guvernului român să nu subevalueze fenomenul plecării românilor în afara ţării, remarcând că acest proces pare de neoprit.

"Lipsa de forţă de muncă este o temă dramatică, nu doar în România, ci în mare parte din Europa de Est. Naţiunile Unite, Banca Mondială şi agenţiile de statistică au efectuat un studiu în ceea ce priveşte depopularea din ţările din est, luând un amplu spectru de timp în analiză, din 1989 în 2050. Putem observa că România ar putea risca să ocupe o poziţie tristă, poziţia a doua dintre ţările din Europa de Est din acest punct de vedere, cu o prognoză în ceea ce priveşte scăderea populaţiei care ar putea ajunge la minus 30%, respectiv 6,5 milioane de cetăţeni români care pleacă din România. Cerem Guvernului român să nu subevalueze acest fenomen, care pare de neoprit", a afirmat Giulio Bertola.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE