Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ROMÂNIA-UNGARIA: Suporterii unguri au spart geamul unui autoturism cu români

Saturday, 11 October 2014, 17:21 Sursă: Mediafax

Suporterii care au spart geamul maşinii cu români au fost identificaţi, iar Poliţia va aplica, faţă de ei, măsurile legale, a adăugat Oprea, într-o declaraţie de presă despre măsurile privind meciul de fotbal România-Ungaria.

Ministrul a precizat că sâmbătă a existat şi un incident în care au fost implicaţi doi suporteri români. Aceştia au fost sancţionaţi pentru că au aruncat cu petarde, la Gara de Nord din Bucureşti.

"Din partea autorităţilor române nu va exista nicio toleranţă faţă de încălcarea legii, iar acest lucru a fost transmis din timp, inclusiv autorităţilor din Ungaria şi reprezentanţilor suporterilor unguri. Aceeaşi atitudine fermă o vom avea şi faţă de suporterii români care depăşesc limitele legii sau care vor încerca să incite la violenţă", a subliniat Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi, la nivel naţional, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică în contextul meciului România-Ungaria.

Misiunea acestora "se va încheia abia în momentul în care ultimii suporteri unguri vor ieşi din ţară, în această noapte, iar cei români vor ajunge la casele lor", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Gabriel Oprea a mai precizat că, în afara fanilor veniţi cu trenul, alţi circa 1.200 de suporteri unguri au ales să vină în Capitală, pentru meci, cu autocarul.

Referitor la decizia de a conduce suporterii maghiari direct la stadion, într-un Fan Zone dedicat, ministrul Afacerilor Interne a spus că aşa se întâmplă "peste tot în Europa şi inclusiv în Ungaria, (...) la un asemenea meci de fotbal".

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL