Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

REZIDENŢIAT 2016. Reguli noi pentru rezidenţiat

Tuesday, 08 November 2016, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

REZIDENŢIAT 2016. Ministerul Sănătății anunță că, în cele mai multe dintre cazuri, durata rezidențiatului a crescut la 5 , respectiv 6 ani.

Concursul de rezidențiat e programat, anul acesta, pe 20 noiembrie.

Ministerul Sănătății a dat câteva exemple de specializări a căror durată de rezidențiat s-a mărit: la chirurgie toracică și cardiologie –  de la 5 la 6 ani, iar la endocrinologie, gastroenterologie, geriatrie și gerontologie  — de la 4 la 5 ani.

Măsura vine după ce mai multe comisii de specialitate ale Ministerului au solicitat armonizarea curriculelor de pregătire cu cele europene.  Astfel, s-a revenit la duratele de pregătire de dinainte de 2010.

O altă noutate o reprezintă înființarea specialităților care vizează patologia pediatrică. În acest sens au fost create noi specialități: cardiologie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică și pneumologie pediatrică.

Anul acesta, concursul de rezidențiat va avea loc pe 20 noiembrie în centrele universitare din București, Cluj, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL