Revoluție 30. Preşedintele Academiei: "Să lăsăm deoparte ranchiuna!"

Sunday, 22 December 2019, 15:29 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

Momentul comemorării evenimentelor din decembrie 1989 este copleşitor şi "un prilej de cumpănire", fiind totodată un moment benefic pentru ca ranchiuna să fie lăsată deoparte, a afirmat duminică preşedintele Academiei Române, prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop.

"Este bine să lăsăm deoparte ranchiuna şi să procedăm la îndemnul pe care ni l-au adresat eroii. E un prilej de cumpănire, de corectare a unor erori, de construire a societăţii democratice", a afirmat Pop, cu prilejul vernisajului expoziţiei de fotografie "Revoluţia română. 30 de ani de libertate", de la Ateneul Român.

El a adăugat că Revoluţia, "după părerea multor istorici, de la Marea Unire încoace a fost cel mai important eveniment din viaţa acestui popor".

"Idealul era atunci o societate democratică bazată pe valorile şi virtuţile consacrate şi verificate, o societate fără dictatură şi fără comunism. (...) Dacă nu am reuşit încă să avem o astfel de societate în toate articulaţiile sale nu e vina lor, a eroilor care ne-au arătat şi edificat calea. E vina noastră, care am fi putut fi viţă de eroi, e vina noastră, pentru că n-am ştiut să urmăm calea întocmai", a menţionat Ioan -Aurel Pop.

Expoziţia "Revoluţia română. 30 de ani de libertate" de la Ateneul Român cuprinde fotografii din arhiva AGERPRES, ce documentează evenimentele din decembrie 1989, iar vernisajul a fost urmat de un concert susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu". AGERPR

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-22 16:42:17
johnneil

Stimate Domn Prof, Univ.Dr.IOAN-AUREL POP: Nu credeti ca RANCHIUNEA apare in momentul in care o tara asteapta de ani si ani de zile o rezolvare in cazul de fata CRIME si iar CRIME fata de niste OAMENII? Nu s-a facut absolut nimic de ani si ani de zile in acest sens. AU MURIT OAMENI. PESTE 1000. Si???????????????????????? N I M I C Atunci? La ce sa ne asteptam?

2019-12-23 05:41:08
Vreti adevărul despre revolutie ,sau sa atrageti justiția in gogotite ,bre ?

Dl Johnneil,cred ca sunteti jurist,dar nu sunt sigur ,după ce orori scrieti.În penal ,pedeapsa este supusă trecerii timpului,pentru ca fapta pe care sâvârseste criminalul nu mai are impact public.Aata in lumea civilizată ,de care vă despărțiți dv si o bună parte a societății civile de la noi ,agitată de presedintele meu.Chiar nu stiți ce a fost la Revolutie,atunci de ce comemorati morții si nu vii ?Dar de ce vreti să implicati justiția ,nu e ea asa de compromisă ,vreti sa o denigrati până la absurd,ca ea intră in jucuri politice dintre cele mai odioase,arestarea ci condamnarea poluticienilor si uciderea lor legală -Antonescu ,Pătrăscanu,Ceuasescu,Dragnea..Vreti să stiți ce s-a ântâmplat la Revoluție sau, ca preseditele meu,sa fie condamnati PSD-istii,care vă stau în coaste ca sula cismarului?Oribil de democrat sunteți si vreti valori europene”.Voinea,complicele la crime,a cercetat 30 de ani crimele ,si a trimis in judecată 3-4 generali/că nu stiți

2019-12-27 12:01:52
vasiled

O fi citit si iohanis acest mesaj? Ura de la iohanis a plecat!! O mai fi in razboi?

Alte articole din: POLITICĂ