Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reuşita unui tânăr tenor, din Timişoara: de la 150 de kg, a ajuns la 85 kg-"Nu există reţetă-minune"

Thursday, 28 April 2016, 10:53 Sursă: REALITATEA.NET

Crescut într-o familie căreia îi place să povestească în jurul meselor îmbelşugate, Daniel Zah a devenit un adevărat gurmand, fiind întodeauna mai plinuţ decât adolescenţii de vârsta sa. Ajuns, însă, student în Timişoara, departe de bucătăria mamei, Daniel a devenit client fidel al magazinelor de tip fast food, hrănindu-se în cea mai mare parte doar cu mâncare de felul acesta, în special de la McDonald’s. Aşa a început tânărul să pună pe el tot mai multe kilograme.

„Pur şi simplu mă umflam”, spune tânărul care ajunsese ca la puţin peste 20 de ani să cântărească 150 de kilograme. Membru al unei formaţii de muzică Gospel, Daniel a avut o viaţă socială foarte activă şi niciodată nu l-a deranjat că ia proporţii. Dimpotrivă. Kilogramele, părul creţ şi faţa de copil îl făceau pe tânăr simpaticul trupei. „Niciodată nu mi-am pus problema că aş fi prea gras. Eu m-am obişnuit cu situaţia. Nu mă deranja să mi se zică. Nu mă deranja nici din punct de vedere estetic. Simţeam că sunt altfel”, povesteşte Daniel pentru adevărul.ro

Primul semnal de alarmă pentru Daniel a fost în momentul în care a simţit că îi este tot mai greu să meargă pe jos. Tânărul povesteşte că dacă era nevoie să meargă o staţie de autobuz pe jos aştepta şi 40 de minute numai pentru a nu fi nevoit să facă mişcare.

Daniel Zah s-a ambiţionat, iar în cele două luni de turneu, mâncând atât cât mâncau şi colegii lui, doar mâncare gătită şi după un program fix, a reuşit să dea jos 15 kg. „Mi-am dat seama că se poate şi nu este atât de greu precum se spune. Primul lucru a fost să scot sucurile şi am mai dat jos 5 kg. Apoi, nu am mai mâncat prăjituri şi am mai slăbit încă 5 kg. Oamenii au început să observe şi asta m-a încurajat şi mai mult”, povesteşte tânărul care a continuat programul de slăbire cu scoaterea din alimentaţie a făinoaselor.

„Deja slăbisem vreo 30 de kg, mă simţeam mai energic şi am început să fac şi un pic de mişcare. Mergeam de la marginea oraşului, de unde locuiesc eu, până la şcoală numai pe jos. După un timp, când mi-am dat seama că pot să fac sport am mers la sală şi am început să fac exerciţii de stimulare a inimii (bicicletă, alergare, înot). Asta m-a ajutat foarte mult. Deja slăbisem vreo 50 de kg”, a mai declarat Daniel. Potrivit tânărului, cel mai greu a fost să dea jos ultimele 15 kg.

Aşa a reuşit artistul timişorean, după o luptă de patru ani, să dea jos 65 de kg, ajungând acum să cântărească 85 de kg. Cât de mare este, însă, problema menţinerii acestei greutăţi? „Am învăţat că mama tuturor virtuţilor este cumpătarea. Este un stil de viaţă. Mănânc de câte ori am nevoie. Dacă nu am timp să alerg de 2-3 ori pe săptămână, merg pe jos de acasă până la liceu. Şi acum mă feresc de pâine, orez, paste făinoase. Mănânc orice, dar am grijă la cantităţi şi la ceea ce îmi face rău. Menţinerea este o luptă continuă. Va trebui toată viaţa să mă lupt pentru asta. Mă cântăresc în fiecare săptămână şi iau măsuri atunci când este cazul”, a mărturisit Daniel.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL