Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

REMUS PRICOPIE: "Jumătate dintre copiii din România nu ajung să ia BACALAUREATUL"

Friday, 14 February 2014, 09:58 Sursă: REALITATEA TV

"Din 200.000 de copii 56.000 nu au fost in stare sa ia nota 5 examenul de romana si matematica la sfarsitul clasei a VIII-a", a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. "Suntem una din tarile EU unde tinerii parasesc scoala inainte de terminarea invătamantului obligatoriu", mai spus REMUS PRICOPIE.

Acestea sunt rezultatele pe care ministrul Remus Pricopie le prezintă la un an de când a preluat conducerea Învăţământului. O parte din probleme le aruncă, însă, în sarcina foştilor şefi din Educaţie.

"Aceasta tara a decis ca nu mai are nevoie de scoli profesoionale. De doi ani ne chinuim sa le reinfiintam", a spus ministrul REMUS PRICOPIE.

Lipsa instituţiilor care să instruiască şi practic, nu doar teoretic, tinerii acestei ţări se reflectă în numărul şomerilor ce ajung o povară pentru statul român. Unu din cinci tineri care au terminat liceul anul trecut a solicitat indemnizaţie de somaj, ceea ce înseamnă un minus la bugetul de stat de aproape două milioane de euro.

O radiografie a celor 13 luni de când ocupă fotoliul ministerial arată că REMUS PRICOPIE a a răspuns problemelor din învăţământ cu promisiuni, viziuni şi analize. Iar lupta împotriva şpăgii se poartă cu un cod etic inexistent şi cu legi ce nu permit sancţionarea profesorilor corupţi. Singurele modificări concrete au fost revenirea la o serie de principii ce funcţionau înainte de 2008 şi introducerea unor testări suplimentare pentru elevii din generală şi liceu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL