Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Remedii naturiste pentru tuse. Sunt mai bune decât orice medicament

Tuesday, 06 October 2015, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Tușitul este mijlocul prin care corpul încearcă să curețe acele pasaje. Putem tuși cu o viteză de până la 130 km/h și un tușit obișnuit produce suficient aer cât să umple pe trei sferturi un bidon de 2 litri, conform tratamente-naturiste.org. Aerul expulzat parcurge o distanță de câțiva metri și este acompaniat de aproximativ 3000 de stropi de salivă.

1. Siror de miere făcut în casă

S-a dovedit științific faptul că mierea este eficientă în tratarea tusei și a durerilor în gât. O poți consuma ca atare sau în amestec cu ulei de cocos și suc de lămâie pentru beneficii suplimentare. De asemenea, poți încerca un vechi leac băbesc: un pahar de bourbon amestecat cu miere, înainte de culcare.

2. Ceai de cimbru

În Germania, cimbrul este aprobat oficiat drept tratament pentru tuse, infecții ale tractului respirator superior, bronșite și tusea convulsivă. Micile frunze conțin o doză puternică de substanțe care relaxează mușchii traheali și iliaci și reduc inflamația. Poți prepara un ceai de cimbru opărind două lingurițe de frunze de cimbru în apă clocotită timp de 10 minute. Apoi treci prin sită, adăugați miere și felii de lămâie pentru aromă și efectul de liniștire.

3. Un duș fierbine

Dă drumul la apa fierbinte, închide ferestrele și oprește ventilatorul. Aburul poate fi cel mai puternic inamic al tusei și deci aliatul tău cel mai bun. Aburul funcționează pentru ca eliberează sinusurile congestionate și ajută la eliminarea mucozităților din gât și plămâni. Totuși, baile de abur nu sunt indicate pentru astmatici!

4. Ceai de piper negru și miere

Pentru tusea umedî, poți încerca un remediu pe bază de piper negru și miere despre care se spune că funcționează pentru ca piperul stimulează circulația fluxului de mucus, iar mierea are un efect eliberator în fața tusei. Amestecă o linguriță de piper negru proaspăt măcinat și două lingurițe de miere într-o cească, apoi adauga apă clocotită. Acoperă și așteaptă 15 minute, apoi trece prin sită.

5. Multe lichide

Consumând multe lichide, fie că e vorba de ceaiurile menționate aici sau mărind cantitatea de apă ajuți la combaterea tusei. Lichidele fuidizează mucusul și păstrează mucoasele nazale umede, iar astfel nu veți mai simți nevoia să tușiți.

6. Dropsuri contra tusei

Dropsurile mentolate amorțesc partea din spate a gâtului, ceea ce îmblânzește tusea.

7. Ghimbir

Ghimbirul are o mulțime de puteri secrete și a fost folosit în scopuri medicinale încă din antichitate. În medicina asiatică se prescrie în mod obișnuit pentru a trata simptomele răcelii și gripei deoarece este un decongestionant și un antihistaminic natural foarte eficient.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL