Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Remdesivir, AUTORIZAT în UE ca tratament împotriva Covid-19

Friday, 03 July 2020, 16:07 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

Remdesivir a primit autorizația din partea C.E. la o săptămână după recomandarea făcută de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). De obicei, termenul în care se dă o astfel de autorizație durează peste două luni.  În acest context, comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a transmis că C.E. ,,nu va omite niciun efort pentru a obţine tratamente sau vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului".

Remdesivir devine astfel ,,primul medicament autorizat la nivelul UE în tratamentul împotriva COVID-19", precizează executivul european.
Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, Remdesivir este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 într-un studiu clinic cu o amploare semnificativă, deşi efectul său a fost considerat modest. EMA a recomandat folosirea medicamentului pentru adulţi şi adolescenţi cu vârste de peste 12 ani afectaţi de pneumonie şi care necesită supliment de oxigen.

Punerea pe piaţă condiţionată (CMA) este unul dintre mecanismele de reglementare ale UE care facilitează accesul la medicamentele ,,care răspund unei nevoi medicale nesatisfăcute", în special în ,,situaţii de urgenţă ca răspuns la ameninţări la adresa sănătăţii publice, precum actuala pandemie", precizează Agerpres. Potrivit EMA, acest tip de aprobare îi permite ,,să recomande un medicament pentru autorizarea punerii pe piaţă cu date mai puţin complete decât era prevăzut", dacă beneficiile depăşesc riscurile.

Reamintim că, de la declanșarea pandemiei, în Europa s-au înregistrat peste 2,5 milioane de infectări cu Sars-Cov-2 și 9.860 de decese.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL