Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Regatul Unit va ridica măsura carantinării obligatorii pentru mai mult de 50 de state. ROMÂNIA nu a fost inclusă pe această listă

Friday, 03 July 2020, 16:25 Sursă: Realitatea.net

Obligaţia intrării în carantină la revenirea în Marea Britanie din aceste ţări va fi anulată începând din 10 iulie. Măsura se va aplica în primul rând în regiunea Anglia. Guvernele din celelalte regiuni ale Marii Britanii - Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord - pot aplica măsuri autonome. Deocamdată, măsura nu se va aplica pentru Statele Unite sau pentru alte ţări care înregistrează în continuare un număr mare de infecţii cu noul coronavirus, notează Mediafax.

România nu a prins această listă, însă țări precum Ungaria sau Serbia au fost incluse și cetățenii lor nu vor mai sta în carantină când ajung în Regatul Unit.

De la debutul pandemiei, în Regatul Unit, au fost înregistrate 283,757 de cazuri pozitive cu COVID-19. 43,995 de britanici și-au pierdut viața în lupta cu SARS-CoV-2, procentul de deces fiind unul însemnat, circa 15%.

"Vor fi peste 50 de ţări şi, dacă adăugăm teritoriile de peste mări, 60 de zone; lista va fi publicată astăzi", a declarat Grant Shapps, secretar de stat în Ministerul britanic al Transporturilor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL