Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Recomandări de la specialiști în epidemiologie. Primele rezultate ale restricțiilor CoVID, în două săptămâni

Monday, 03 August 2020, 13:26 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Zbirnea Andrei

Carmen Dorobăț: „În weekend nu sunt așa multe teste. Rezultatul unor restricții, care s-au implementat, o să vină în două săptămâni. Îngrijorător este ce se întâmplă la terapie intensivă, unde avem multe cazuri în continuare. Peste 800 de paturi sunt direcționate terapiei intensive CoVID în țara noastră. Un procent mic nu ne crede că trebuie să respectăm regulile. Nu este greu să respectăm aceste măsuri. Ochelarii de protecție nu ne protejează de conjunctivită, dar ne apără de depunerea de particule infectante în zona nasului. E bun sfatul medicului Fauci, de la Casa Albă.”

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie a ținut să laude eforturile medicilor și populației care respectă interdicțiile în lupta cu SARS-CoV-2.

Emilian Popovici: „Legea carantinării începe să-și facă efectul, iar rezultatele nu întârzie să se arate. Să vedem dacă acest număr bazal de reproducere va rămâne la nivelul de 1,1 sau va scădea. Este și meritul sistemului de sănătate, dar și a populației că respectă regulile. Noi îi vedem la televizor doar pe cei care nu respectă. Cu siguranță că plătim consecințele pentru vidul legislativ. Colegii din sistem își fac cu brio datoria. Rămâne să îi convingem și pe aceia care nu au înțeles sau nu vor să înțeleagă să respecte regulile carantinei.”

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL