Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacție dură a Arhiepiscopiei Romano-Catolice, după ce ÎPS Teodosie i-a spus unui ortodox că e păcat să se roage în biserică catolică

Friday, 02 October 2020, 23:43 Sursă: Realitatea.net, mediafax

„Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât mulţi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creştină cea mai apropiată”, a afirmat Șerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, potrivit mediafax.ro.

Acesta spune că „poate” ar fi nevoie și de o reacție a Patriarhiei Române.

„În relaţiile pe care noi le avem cu Biserica Ortodoxă există un climat totuşi suficient de calm, de liniştit, şi poate aşteptăm o reacţie din partea Patriarhei, poate o dezicere, vis-à-vis de această declaraţie a IPS Teodosie. În general, Biserica Ortodoxă cultivă românismul, naţionalismul şi pe bună dreptate, dar o astfel de declaraţie, atât de tranşantă, parcă merge puţin cam departe”, a menţionat purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Reacția acestuia vine după ce ÎPS Teodosie, într-o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului, i-a răspuns unui ascultător stabilit în Anglia care a întrebat dacă se poate duce să se roage într-o biserică catolică, pentru că nu are în zonă una ortodoxă, că este „mare păcat”. „E mare păcat să mergi la o biserică catolică. Duceţi-vă la o biserică greacă ortodoxă”, a afirmat  ÎPS Teodosie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL