Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia lui Trump după ultimul test din Coreea de Nord: "Ne vom ocupa de asta"

Wednesday, 29 November 2017, 07:50 Sursă: REALITATEA.NET

La rândul său, șeful Pentagonului, Jim Mattis, a afirmat că acest tir a ajuns la cea mai înaltă altitudine dintre toate tirurile efectuate de Phenian și că reprezintă "o amenințare peste tot în lume".

Ministrul, care se afla alături de președinte la Casa Albă, a mai informat că militarii sud-coreeni au tras rachete de precizie în largul mării pentru ca Phenianul să înțeleagă exact că "poate fi lovită de focul aliatului nostru".

"Pe scurt, este vorba despre un efort de a produce rachete balistice care reprezintă o amenințare pentru pacea lumii, pacea regională și cu siguranță pentru Statele Unite", a explicat Jim Mattis.

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a estimat că "opțiunile diplomatice" pentru a rezolva criza nucleară cu Phenianul rămân "pe masă, deocamdată".

Într-o declarație citită de purtătoarea sa de cuvânt la Washington, el a îndemnat comunitatea internațională "să ia noi măsuri" dincolo de sancțiunile adoptate până acum de Consiliul de Securitate al ONU, "inclusiv dreptul de a interzice traficul maritim transportând bunuri spre și dinspre Coreea de Nord".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL