"Votul de azi arată că România renaște". Reacția USR-Plus după rezultatul din alegeri

Sunday, 26 May 2019, 21:24 Sursă: REALITATEA.NET

Atmosferă de bucurie, chiar exuberanță, la sediul Alianței 2020 USR-Plus, după rezultatul surprinzător de la alegerile europarlamentare din 26 mai. "Votul de astăzi arată că România renaște", a spus Dacian Cioloș imediat după încheierea votului. "Este o victorie uriașă a românilor care s-au mobilizat mult peste toate așteptările", a declarat co-liderul de alianță Dan Barna.

Adaugă părerea ta

Dacian Cioloș: "Votul de astăzi arată că România renaște. Cetățenii români au dat redat sens democrației prin votul lor. Au demonstrat că România este o țară europeană, România dă un exemplu Europei despre ce poate face o nație care se mobilizează pentru a le arăta politicienilor încotro trebuie să meargă. Acesta e exemplul, o mobilizare de excepție a societății, inclusiv a comunității maghiare din ultimele zile. Vrem să le mulțumim celor din diaspora, au arătat că vor o țară demnă, au parcurs ore întregi cu mașina până la secțiile de vot și au stat alte multe ore la cozi, au demonstrat că sunt parte a poporului român".

Dan Barna: "Astăzi România a răspuns, prin referendumul despre ce Românie vrem să fie, românii au răspuns, prin cele două întrebări, că primul pas a fost făcut. Oamenii au spus "până aici", acest răspuns arată că forțele de bun simț, președintele României, partidele de Opoziție care au crezut că justiția trebuie să rămână independentă și România trebuie să rămână europeană, este o victorie uriașă a românilor care s-au mobilizat mult pește toate așteptările... România arată că țara se reînsănătoțește, cu acest Parlament așa cum arată azi nu putem merge spre mai bine".