Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RCS-RDS DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: ce configurări vă trebuie pe iPhone pentru RO-ALERT

Thursday, 06 December 2018, 12:17 Sursă: REALITATEA.NET

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Pentru a primi mesajele de avertizare in retelele tuturor celor 4 operatori de telefonie mobila nu trebuie sa faceti vreo configurare speciala pe telefoanele iPhone, asa cum se intampla pe cele Android, scrie idevice.ro. Dupa ce instalati iOS 12.1.1 pe iPhone, mesajele de tip Cell Broadcast, trimise de catre RO-ALERT pentru romani, vor fi primite in telefoane indiferent daca functioneaza in reteaua RCS & RDS, Orange, Vodafone, sau Telekom, totul automat.

E posibil ca IGSU să testeze RO-ALERT pe iPhone inclusiv în RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom în următoarele săptămâni, sau anul viitor, aşa că dacă primiţi mesaje de avertizare, uitaţi-vă cu atenţie la ceea ce scrie în ele, pentru că ar putea fi doar teste.

Citiţi şi:

RCS-RDS DIGI 4K. S-a lansat postul TV ce a lăsat în urmă tehnologia 4K. Bombă! Emite 8K


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL