Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste proastă: suspendarea plății RCA ar scumpi asigurarea

Monday, 20 April 2020, 08:12 Sursă: Realitatea Plus

Autoritatea de Supraveghere Financiară a trimis Guvernului și Ministerul Transporturilor un proiect care vizează suspendarea contractelor RCA, pe perioada stării de urgență, pentru anumite firme afectate de criza COVID-19, potrivit Realitatea Plus.

Documentul este însoțit și de o analiză privind efectele unui asemenea demers, iar avertismentul este că suspendarea ar avea un efect negativ.

„Măsura suspendării contractelor RCA ar putea avea ca efect creșterea primelor de asigurare RCA la nivelul întregii piețe din România, ca urmare a necesității transferării costurilor suspendării contractelor RCA în costurile viitoarelor cotracte încheiate sau ca urmare a necesității de suplimentare a costurilor de finanțare a Fondului național de protecție, rezultate din eventuala creștere a despăgubirilor acordate (...) în urma producerii unor evenimente în care ar putea fi implicate vehicule neasigurate sau cu contracte RCA suspendate", se precizează în comunicatul ASF către Ministerul Transporturilor.

Măsura suspendării plății RCA ar viza circa firmele de transport de marfă sau pasageri, precum și autoturismele școlilor de șoferi și cele de închiriat, cu condiția ca acestea să nu circule pe perioada stării de urgență. În total, ar fi vorba de circa 500.000 de vehicule, potrivit economica.net.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL