Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Războiul Dăncilă-Iohannis, tranșat pe 18 septembrie

Thursday, 12 September 2019, 14:58 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat săptămâna trecută că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pe această temă, susținând că refuzul președintelui de a desemna miniștrii interimari în locul celor plecați odată cu ieșirea ALDE de la guvernare încalcă principiul colaborării loiale între instituțiile statului.

„Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. (…) Şi pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de către preşedinte în numele ambiţiei prezidenţiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului”, a declarat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis anunțase, de la Palatul Cotroceni, că respinge categoric propunerile de miniștri interimari trimise de premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului a explicat că prim-minstrul are obligația să meargă în Parlament pentru a primi un vot de validare a guvernului după ieșirea ALDE din coaliție.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL