Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Război total Toader - Lazăr. Ministrul publică dosarul procurorului general

Tuesday, 30 October 2018, 07:52 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat marți dimineață că nu va pleca astăzi din sediul instituției până nu va face publice documentele din dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr. Acesta a făcut apel la jurnaliști pentru o corectă informare a opiniei publice.

„Sigur, fac din nou un apel la dvs (c.n.jurnaliști), probabil nu puteți să-l respectați întru totul, de informare corectă a opiniei publice. Sigur, n-am să mă refer la speculațiile pe care le-ați făcut, de ce și-a luat ministrul 4-5 zile de concediu, dar nici nu pot să răspund la toate întrebările din spațiul public, pentru că pur și simplu unii se bagă în vorbă. Nu mă refer la faptul că o anumită persoană explica ieri cum este cu mapa profesională. Eu am vorbit tot timpul de dosarul de candidatură și nu de mapa profesională și atunci îți pui întrebare, de unde pornirea aceasta de a face deosebirea dintre dosar de candidatură și mapă profesională, când știm prea bine deosebirile și n-a fost vorba de așa ceva. Astăzi nu plec de la minister până nu răspund la toate întrebările”, a spus Tudorel Toader, la sediul MJ.

Într-un răspuns trimis Procurorului General, forul spune că la dosarul de candidatura nu exista niciun dosar împotriva lui Klaus Iohannis clasat.

(w500)

Vineri, Tudorel Toader a oferit o replică promptă, pentru realitatea.net, după ce Augustin Lazăr a declarat, pentru Realitatea TV, că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a dezvăluit că urmează să publice documentul de clasare a dosarului care îl viza pe Klaus Iohannis, despre care a declarat că exista în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr.

"Eu v-am spus ceea ce avem la Ministerul Justiției, ceea ce vă vom arăta", a declarat Tudorel Toader pentru realitatea.net.

Ministrul Justiției a continuat: "Sunt mai multe inadvertențe. Nu avea evaluarea, dar a prezentat o clasare referitoare la Iohannis. Să nu uităm faptul că forma de la Ministerul Justiției a plecat la președinte".

De la ce a plecat reacția lui Tudorel Toader

În exclusivitate pentru Realitatea TV, Augustin Lazăr a afirmat că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, așa cum spusese Tudorel Toader în ziua în care a prezentat cele 20 de motive care au stat la baza declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Romaniei.

Mai mult, Lazăr a mai precizat, pentru Realitatea TV, că a cerut informaţii de la CSM, dacă la mapa profesională exista vreo astfel de lucrare şi i s-a răspuns ca nu. Precizările procurorului general au fost confirmate şi de Parchetul Alba.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL