Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rată URIAȘĂ a mortalității la pacienții COVID internați la ATI, în țara noastră. Explicațiile medicului Radu Țincu

Wednesday, 25 November 2020, 10:35 Sursă: Realitatea.net

"In primul rand putem sa dam vina pe Covid, pentru ca el produce boala. Stim din statisticile internationale ca pacientii care dezvolta forme severa de boala au o mortalitate care poate ajunge si pana la 80%", a afirmat Radu Tincu.

Medicul a precizat ca mortalitatea din Romania este modulata de sistmul medical din tara noastra. "Trebuie sa ne uitam la patologiile bolnavilor de COVID. (...) Sa fie tratati si intretinuti corespunzator bolnavii cronici aastfel incat, cand apare o infectie cum este cea cu noul coronavirus, acesti bolnavi sa nu fie deja obositi bilogic".

Un alt factor care duce la rata ridicata de mortalitate in randul pacientilor Covid din Romania este - spune Tincu - legat de infrastuctura din spitale si deficitul de personal.

"Calitatea serviciilor medicale e proportionala cu acest deficit. De indata ce aceasta pandemie va lua sfarsit, va trebui sa vedem care sunt factorii care au dus la mortalitatea din Romania, comparativ cu alte tari din Europa si sa-i corectam", a mai spus Radu Tincu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL