Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Răsturnare de situație în dosarul rușilor de la Lukoil. Parchetul renunță la cele mai grele acuzații

Friday, 17 November 2017, 13:01 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Lukoil, procurorul de caz al Parchetului Curții de Apel Ploiești a renunțat la acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani în data de 3 noiembrie, potrivit Observatorulph.ro.

În 2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a decis punerea sub sechestru asigurător a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei.

Decizia a fost luată după ce procurorii au făcut percheziţii la sediile mai multor companii aparţinând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploieşti. Prejudiciul estimat atunci era de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani.

Reprezentanților parchetului Curții de Apel Ploiești au declarat: "Exista o solutie de clasare pentru aceste infractiuni, insa nu are nicio legatura cu dosarul in care s-a facut trimiterea in judecata si care este in continuare pe rolul instantei. Aceasta solutie este data cu privire la o anumita fapta si de asemenea prin aceasta ordonanta de clasare s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor si fata de Petrotel Lukoil si fata de directorul Bogdanov. Clasarea nu inseamna ca totul s-a terminat, repet pe rolul instantei exista dosarul in care s-a dispus trimiterea în judecată. Nu pot sa comentez comunicatul Lukoil. Un dosar este instanta isi urmeaza cursul judecatorul va decide. Chiar daca solutia de clasare este pe evaziune, aceasta priveste o anumita fapta de evaziune", a sustinut procurorul Roxana Armășelu, purtatorul de cuvânt al PCA Ploiești.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL