Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Răsturnare de situație în cazul exploziei nucleare din Rusia. Raportul de care Putin nu vrea să știi

Thursday, 22 August 2019, 20:46 Sursă: REALITATEA.NET

Explozia misterioasă de la începutul acestei luni în cadrul unui test secret al armelor navale din nord-vestul Rusiei a dus la decesul a cinci persoane, după cum a recunoscut agenția nucleară Rosatom la câteva zile după eveniment.

Un raport medical citat de Fox News, care preia date din presa rusă, spune negru pe alb că doi dintre muncitori decedați imediat după explozie au murit din cauza contaminării radiocative, nu a rănilor traumatice, după cum spuneau oficialii până acum.

Raportul medical a fost publicat miercuri de ziarul independent Novaya Gazeta. Potrivit jurnaliștilor ruși, doi dintre pacienții răniți în explozie au murit din cauza bolilor de radiații înainte de a putea fi duși la Moscova pentru tratament.

"Doi dintre pacienti nu au ajuns la aeroport și au murit", a declarat o persoana implicată în îngrijirea răniților. „Doza de radiație a fost foarte mare, iar simptomele de expunere la radiații au crescut de la oră la oră"

Explozia din 8 august a avut loc într-o zonă din extremitatea nordică a regiunii Arkhangelsk. Ministerul Apărării al Rusiei a declarat inițial că explozia a ucis două persoane și a rănit șase, însă agenția nucleară controlată de stat, Rosatom, a dezvăluit ulterior că explozia a ucis cinci dintre lucrătorii săi și a rănit alți trei.

Rosatom a spus că explozia s-a produs în timp ce inginerii testau „o sursă de izotop nuclear" pentru una dintre rachete și au fost aruncați în mare de fluxul exploziei.

Vladimir Putin, despre explozia din nordul Rusiei: „Nu există niciun risc şi nicio creştere a nivelului de radiaţii"

„Nu există niciun risc şi nicio creştere a nivelului de radiaţii", a declarat Vladimir Putin în cursul vizitei în Franţa, despre explozia produsă pe 8 august în nordul Rusiei.

„Am trimis experţi la faţa locului, iar situaţia este sub control. Au fost aplicate măsuri preventive şi nu se poate întâmpla nimic neaşteptat", a dat asigurări liderul de la Kremlin.

Kremlinul, reacție explozivă despre HARTA "norului radioactiv"


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL