Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rafila: Decizia de a închide școlile și piețele a fost luată fără a fi discutată cu specialiști

Thursday, 12 November 2020, 16:36 Sursă: Realitatea.net

Mai mult, potrivit reprezentatului OMS în România, grupul de suport tehnic din cadrul CNSU nu ar mai fost convocat de două luni
 
''Există două comisii tehnice. Una este Grupul de suport tehnico-ştiinţific al CNSU, unde sunt mulţi medici de diverse specialităţi şi din diverse instituţii, şi nu numai medici. Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni. Există şi Comisia ştiinţifică COVID-19 a Ministerului Sănătăţii care se întruneşte lunar sau de câte ori e solicitată (....) . (...) Închiderea şcolilor primare sau închiderea pieţelor nu au fost discutate în cele două comisii despre care v-am spus şi cu atât mai puţin în cea de la CNSU'', a afirmat Rafila, joi, la Suceava.

Epidiologul candidat PSD a tras un semnal de alarmă și în legătură cu evoluția pandemiei, în contextul în care marea problemă este acum dotarea și capacitatea spitalelor. 

''Ne aflăm pe un trend ascendent. În mod evident numărul de cazuri va creşte şi ceilalţi doi indicatori care reflectă gravitatea epidemiei, numărul de pacienţi la ATI şi numărul de decese, va înregistra un trend crescător, chiar dacă au fost luate anumite măsuri, al căror efect îl vom vedea peste 2-4 săptămâni (...) Ar trebui să existe o strategie mai clară şi o coordonare mai bună la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru că am constatat că şi atunci când sunt 6.000 de cazuri pe zi, dar şi când sunt 10.000 noi testăm tot atâţia pacienţi. (..). Efortul nu trebuie să fie doar în partea de dezvoltare a capacităţii terapeutice, ci şi dezvoltarea sistemului de sănătate publică care să facă anchetele epidemiologice şi să testeze un număr mai mare de pesoane", a mai spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL