Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat, semnal de ALARMĂ: ”Nimeni nu poate să spună sută la sută că nu ajungem la un nou LOCKDOWN”

Friday, 25 September 2020, 19:29 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”La acest moment nu s-a pus în discuție, dar totul depinde de noi. Împreună putem să prevenim o situație care să nu ne ducă spre măsuri drastice. Dar astfel de măsuri pot fi luate zonal. Trebuie să înțelegem că toți avem un rol major. Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem într-o asemenea situație”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

”Este o realitate, deci este posibil să avem un impact având și gripă sezonieră și SARS-CoV-2. Dar, în același timp, trebuie să înțelegem că dacă purtăm mască impactul gripei sezoniere ar putea să scadă. Dacă ne vaccinăm, scade și mai mult acest impact. Noi am insistat în această perioadă ca populația să se vaccineze împotriva gripei sezoniere sau împotriva virusului care o cauzează astfel încât să reușim să stopăm măcar o parte din problema cu care ne confruntăm în timpul iernii”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a declarat că, în acest moment, nu se poate spune care este impactul deschiderii școlilor asupra evoluției epidemiei Covid-19, pentru că trebuie să treacă 14-20 de zile de la începerea anului școlar.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL