Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat, măsuri DRASTICE după creșterea numărului de noi cazuri covid. Încă o localitate a intrat în CARANTINĂ

Friday, 09 October 2020, 19:40 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Raed Arafat nu a specificat despre ce localitate este vorba deoarece mulți locuitori vor pleca la rudele din alte localități, iar măsura carantinei nu și-ar atinge scopul. Aceasta este a doua localitate care intră în lockdown după comuna Cuca din județul Galați, care a fost carantinată începând de joi.

UPDATE: Satul Dobra din județul Dâmbovița a intrat vineri seara, de la ora 22.00, în carantină pentru 14 zile, potrivit unui ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat. 

"Având în vedere Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659587/09.10.2020 începând cu data de 09.10.2020, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, se instituie carantina zonală pentru satul Dobra, comuna Dobra, din județul Dâmbovița”, a anunțat vineri seara Prefectura Dâmbovița.

Și Bucureștiul ar putea intra în CARANTINĂ în câteva zile. Capitala este în continuare în topul îmbolnăvirilor cu coronavirus din țară. Rata de incidență în Capitală este de 2,30, a declarat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, prefectul Bucureștiului,. Gheorghe Cojanu susține că suntem la un pas de „lockdown”, dar speră ca numărul de noi infectări să scadă în urma restricțiilor. Pe de altă parte, viceprimarul Aurelian Bădulescu, încă în funcție, spune că până miercuri, săpămâna viitoare, vom ajunge la cota care impune carantinarea. Adică 3 infectări la mia de locuitori în 14 zile. 

„În momentul în care se va constata o constanță a depășirilor ratei de incidență de peste 3, atunci  Comitetul Municipal poate solicita Comitetului Național poate solicita impunerea unei stari de carantina. Speranta noastra este ca după o evolutie crescatoare, aceasta rata sa ajunga la un palier si sa scada. Este spre binele bucureștenilor. (...) Este in jur de 2,30 (rata de incidență - n.red.). (...)  Foarte aproape. Gândiți-vă ca si atunci când era în jur de 1,5 era jumătate. Totuși evoluția a fost lentă și, să nu uităm, că în Europa e o recrudescență a valului de pandemiei cu acest SARS-CoV-2”,  a declarat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL