Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat clarifică lucrurile - Ce trebuie să facă părinții atunci când își iau copiii de la școală: "Trebuie controlată situația"

Saturday, 19 September 2020, 09:42 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

O imagine a devenit virală în prima săptămână de școală: elevii care respectau regulile de distanțare în interiorul școlii, iar după gard părinții care stăteau îngrămădiți. Raed Arafat explică faptul că regulile trebuie respectate peste tot, atât de distanțare cât și de purtare a măstii, nu doar pentru a ne proteja, dar și pentru a nu-i bulversa pe cei mici.

„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă. 

Fără să generalizăm, poveștile s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile. Trebuie regulile să fie regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii.

Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări. 

Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate.”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL