Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare. Sentința, definitivă, dar greu de aplicat

Friday, 08 February 2019, 00:41 Sursă: REALITATEA.NET

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței fugit în Madagascar, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 9 ani de închisoare cu executare, transmite Realitatea TV. În același dosar, Cristian Borcea şi Nicuşor Constantinescu au fost condamnați la cinci ani de închisoare.

Adaugă părerea ta

"Radu Mazare, condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare cu executare in dosarul retrocedarilor de plaje. In prima instanta, fostul primar primise 4 ani de inchisoare cu suspendare", anunță jurnalista Realitatea TV Ionela Arcanu.

Prezența lui Radu Mazăre în Madagascar face dificilă punerea în executare a sentinței, dar fiind că nu există tratat de extrădare între statul român și statul din Oceanul indian.

După un proces de 11 ani, sentința fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, pune punct unuia din cele mai vechi dosare din justiția românească. Procesul retrocedărilor de la malul mării i-a adus fostului primar al Constanței patru ani de închisoare cu suspendare în primă instanță.

Vizat și în alte dosare, Radu Mazăre s-a refugiat în Madagascar și este, în prezent, dat în urmărire internațională.

DNA a cerut condamnarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim pentru infracţiunilor comise, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.