Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RADU MAZĂRE, chemat la DNA Constanţa

Wednesday, 05 February 2014, 11:00 Sursă: Mediafax

Secretariatul Primăriei Constanţa a anunţat că Radu Mazăre va merge la DNA miercuri la ora 12.00, instituţia nefăcând alte precizări.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, şeful DNA Constanţa, Şerban Constantinescu, a confirmat că primarul Radu Mazăre a fost chemat la audieri. El nu a vrut să precizeze despre ce dosar este vorba, spunând însă că nu este un dosar nou.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

"Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firmele Nisipuri SA), mama şi fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat şi Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen", preciza DNA.
Acest dosar se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

În mai 2013, primarul Constantei, Radu Mazare, a intrat din nou în vizorul procurorilor DNA referitor la banii cheltuiţi pentru realizarea videoclipului de promovare a staţiunii Mamaia.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL