Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Putin moare de râs. Soldaţii NATO s-au antrenat cu cozi de mături în loc de mitraliere

Thursday, 19 February 2015, 09:25 Sursă: REALITATEA.NET

Militarii au vopsit in prealabil in culoare neagra cozile de maturi pentru ca sa aduca a pusti si le-au atasat apoi unor vehicule blindate.

Un oficial al fortelor armate germane a negat insa aceste informatii, difuzate, in opinia sa, 'pentru a induce in eroare' opinia publica. La recentele exercitii militare din Norvegia, potrivit acestuia, au fost intr-adevar implicate blindate de tipul GTK Boxer, dar fara a fi planificate trageri la tinta.

Cu toate acestea, el nu a putut sa le explice jurnalistilor canalului de televiziune ARD de ce militarii germani au folosit cozi de matura in loc de mitraliere.

In reportajul sau, ARD se bazeaza pe un raport intern al unuia dintre inspectorii Bundeswehr-ului, in care se mentioneaza ca soldatii armatei germane se plang de mult timp de lipsa de arme. Conform documentului, 41% dintre soldatii germani nu dispun de suficiente pistoale P-8 sau de mitraliere de tipul MG3; se simte o lipsa acuta de dispozitive de vedere nocturna, iar cele din dotare sunt in multe cazuri partial defecte.

Daca nu va fi asigurata cu armele si echipamentele necesare, armata germana nu va putea face fata sarcinilor in cadrul Aliantei Nord-Atlantice, subliniaza raportul citat de ARD.

Presa germana a sesizat inca anul trecut ca armata Republicii Federale intampina probleme in ceea ce priveste inzestrarea sa tehnico-materiala. Astfel, s-a constatat ca doar 42 de avioane Eurofighter Typhoon dintr-un total de 109, cate se afla in dotarea armatei germane, pot sa zboare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL