PSD se distanţează de Ecaterina Andronescu, după gafa uriaşă cu admiterea în licee

Wednesday, 15 May 2019, 19:00, Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, are parte de critici şi din interiorul PSD, după gafa uriaşă de a fi încercat să schimbe, în ultima clipă, calendarul înscrierii în licee. Camelia Gavrilă, șefa departamentului de educație din PSD, a declarat că demersul ministrului Educaţiei nu poate fi asumat poltic de partid pentru că Andronescu nu a anunţat pe nimeni.

Adaugă părerea ta

"Încercarea Ecaterinei Andronescu de a schimba data examenelor cu două zile înainte ca elevii să le susțină a creat “o derută profundă, care a fost corectată in extremis”, a declarat, pentru Edupedu.ro, unul dintre principalii opozanți al lui Andronescu în partid, Camelia Gavrilă. 

Este regretabil că a existat această confuzie și derivă în legătură cu încercarea de a schimba un calendar. Lucrurile acestea se fac, de obicei, la început de an școlar, când începe un ciclu al tuturor activităților, fie că vorbim de elevi sau despre profesori", a mai afirmat Gavrilă.

Întrebată dacă uriaşul scandal a afectat PSD în perspectiva alegerilor, Gavrilă a afimat că în partid s-a discutat ideea Ecaterinei Andronescu, dar "în niciun caz nu a fost la acest moment asumat politic întru totul ceea ce s-a propus. Viziunea respectivă este lansată de doamna ministru și echipa respectivă, e un document de lucru pe care îl văd mai degrabă ca o ridicare de probleme și cu posibile soluții, care pot face obiectul unei dezbateri, dar care nicicum nu a fost asumată la nivel politic de PSD”.

Pe 13 mai, Ecaterina Andronescu a semnat două ordine, unul prin care amâna examenele de aptitudini și de limbă pe care elevii de clasa a VIII-a le-au început pe 15 mai, iar altul prin care amâna tipărirea broșurilor cu numărul de locuri și de clase din licee și școli profesionale.

În urma reacțiilor vehemente ale sindicatelor, asociațiilor de părinți și a propriului partid, Andronescu a blocat cele două ordine, fără să ofere vreo explicaţie sau vreo scuză pentru haosul creat.