PSD deschide larg sacul promisiunilor: Pensiile recalculate cresc spectaculos!

Monday, 13 May 2019, 20:06, Sursă: REALITATEA.NET

Până la 30 septembrie vor fi calculate şi achitate diferenţele de bani pentru pensionarii din grupele 1 şi 2 de muncă, iar acestea pot ajunge chiar şi la 1.200 de lei, de pensionar,  pe lună, a anunţat, luni seara, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Adaugă părerea ta

"La nivel de Casă Naţională de Pensii Publice suntem în această recalculare şi vreau să vă spun că datele de astăzi sunt următoarele: decizii deja recalculate şi trimise acasă pensionarilor, 46.476 de decizii, decizii puse în plată, 38.126 de decizii. Vreau să fac menţiunea că până la 30 septembrie 2019 vor fi calculate şi practic achitate diferenţele pentru toate aceste persoane. Este o muncă susţinută, dar diferenţele de bani sunt deosebit de consistente, 8-10 chiar 12 milioane de lei vechi pentru fiecare pensionar pe fiecare lună", a precizat Budăi, citat de Agerpres.

În aprilie, ministrul Muncii anunţa că vor fi emise aproximativ 100.000 de decizii pentru pensionarii care au lucrat în grupa 1 şi a 2-a de muncă şi cărora la momentul ieşirii la pensie nu le-a fost fost luat în calcul stagiul de cotizare suplimentar.