PSD amenință Guvernul Orban: „Vom sesiza CCR înainte de a depune o moțiune de cenzură”

Sunday, 08 December 2019, 14:42 Sursă: Facebook

Autor: Realitatea.NET

PSD recurge din nou la ajutorul Curții Constituționale. PSD anunță că este pregătit să sesizeze un conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, atrage atenţia Guvernului PNL că acţionează neconstituţional când anunţă că îşi va asuma răspunderea pe proiecte de legi importante din domeniul economiei și justiției. 

„Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înţeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare şi acţionează haotic şi iresponsabil. Efectele le vom simţi din păcate noi toţi. Nu voi permite, însă, guvernului să îşi aroge competenţe pe care nu le are şi să se substituie Parlamentului. PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură!”, a scris, Marcel Ciolacu, duminică,  pe Facebook.

„Mai mulţi social-democraţi, printre care foştii miniştri Liviu Pop, Florin Iordache consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru OUG 114 şi Legile Justiţiei, mai susţin aleşii PSD”, a mai subliniat Ciolacu.

Avertismentul a fost transmis în mesajul PSD cu ocazia Zilei Constituţiei, în care președintele Camerei Deputaților ține să explice că legea fundamentală „reprezintă mai mult decât o simplă şi formală afirmare de principii. Respectarea Constituţiei asigură echilibrul democratic şi garantează drepturile şi libertăţile cetăţenilor”.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-08 15:55:16
Nu provaocat infarct ,tierii sun speriosi ,pot suferi mult la amenințări cu legea si cu Curtea de Apel.

Vai,domnule presedinte,dar amenințarea dv poate produce ,de frică,infarct domului Orbaa.Nu aveti milă și indurarea ?PNL e un partid de roibi,care stiu să guverneze .PSD ar trebui să treaca de la sine in istorie,ca ce face si ce spune,este vax albina.

2019-12-08 15:59:53
Costel

PSD este reprezentantul politic al salariaților bugetari si al pensionarilor.

2019-12-08 16:30:46
un roman

da ma ca voi foarte democrati ati fost si constitutionali ,psd = un partid de hoti.

2019-12-08 19:08:38
Theodor

Hotul nu se schimba....are bani,putere...i si cumpara haine noi ...vrea sa para om cinstit....dar tot hot ramane... Put...desi se dau cu spray ca lumea sa creada ca sunt fresh

2019-12-09 08:59:31
borfasi

Daca nu-si gaseau refugiu in partidul asta psd-istii ramaneau tot borfasi prin tramvaie.

Alte articole din: POLITICĂ