Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste violente la Bangkok anti-Covid și anti stare de urgență

Thursday, 15 October 2020, 14:03 Sursă: Realitatea.net

Starea de urgenţă la Bangkok a intrat în vigoare la ora locală 04.00. Sunt interzise adunările în grupuri mai mari de cinci persoane şi publicarea de ştiri sau mesaje online care pot periclita securitatea naţională, al căror conţinut poate genera teamă.

Guvernul Thailandei a comunicat că restricţiile sunt justificate şi de blocarea unei coloane regale în timpul protestelor, acţiune considerată o ameninţare gravă la adresa securităţii statului şi a siguranţei. Însă cei care nu sunt simpatizanții Executivului cotinuă să se adune pe străzi.

"În spatele meu sunt protestatarii antiguvernamentali. S-au adunat aici și sunt deciși să rămână o perioadă lungă de timp pentru că vor să să schimbe sistemul", a afirmat May Wong, corespondent CNA

Mii de protestatari au mărşăluit spre sediul guvernului de la Bangkok și au cerut demisia premierului, dar și reformarea monarhiei thailandeze. Mulţi dintre demonstranţi s-au retras înainte de miezul nopţii, după ce poliţia a avertizat că vor fi îndepărtaţi cu forţa.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL