Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Proteste în Europa după moartea americanului de culoare George Floyd

Monday, 01 June 2020, 10:42 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

În Marea Britanie, sute de protestatari s-au adunat întâi în fața Ambasadei Statelor Unite din Londra, apoi s-au mutat în Trafalgar Square, unde au continuat să ceară dreptate pentru moartea americanului. 

George Floyd, un american de culoare , a murit în urmă cu o săptămână, pe 25 mai, la scurt timp după ce a fost ținut cu faţa la pământ şi gâtul sub genunchiul unui poliţist alb la Minneapolis, în nordul Statelor Unite. Floyd, de 46 de ani , lucra ca agent de pază la un restaurant, după ce își pierduse locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus-  șofer de camion in Minnesota.

Proteste violente au izbucnit după moartea lui Floyd. Înregistrarea video cu arestarea lui Floyd făcută de un trecător, martor la incident, difuzată online , a devenit virală. 

Derek Chauvin, ofițerul de poliție care a fost filmat în timp ce statea cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, a fost arestat și acuzat de omor de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

În ultimele zile, protestele din Statele Unite au luat amploare: peste 30 de mari orașe americane se confruntă cu proteste generalizate, violențe între protestatari și forțele de ordine și haos, inclusiv capitala țării, Washington DC. 

Președintele Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă, pentru a fi pus la adăpost, vinerea trecută, 29 mai, când protestatarii din jurul Casei Albe începuseră să devină violenți, a anunțat, luni,  New York Times. Atmosfera în Casa Albă era tensionată, vineri, pe măsură ce protestatarii se adunau la poartă, strigau împotriva președintelui și chiar aruncau cu pietre și sticle. Informația a fost confirmată și pentru CNN și de un oficial al Casei Albe, precum și de o sursă din rândul forțelor de ordine.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL