Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste de amploare anti-COVID în Spania

Tuesday, 29 September 2020, 08:42 Sursă: Realitatea.net

Mii de madrileni au protestat în capitala Spaniei față de măsura izolării pe cartiere. Oamenii cer demisia guvernanților care au aplicat acest tip de carantină. Spaniolii sunt supărați că nu li se permite să se îndepărteze prea multe de locuințe și li se restrâng libertățile.

"Ne-au afectat pe toți cei din cartier. Le-am simțit foarte puternic (măsurile -n.r.)și, într-un final, suntem mai afectați decât alți oameni din alte regiuni. Și vrem să facem cunoscut acest lucru", a afirmat un protestatar, potrivit The Guardian.

Cadrele medicale din Madrid denunţă şi calitatea tot mai precară a serviciilor medicale, lipsa liniilor telefonice pentru anchete epidemiologice şi cer angajări urgente în sistemul sanitar.

"Pentru a combate pandemia, aceste măsuri nu sunt suficiente. Cerem să se dea mai mulți bani pentru Comunitatea Madrid și să se facă angajări în sistemul public de sănătate", a spus un altul, citat de HTV.

Sindicatele din Sănătate sunt şi ele pe picior de război cu autoritățile. Cer să fie angajaţi cel puţin 750 de medici, pentru că personalul actual este insuficient.

"Cerem întărirea echipei până la atingerea numărului recomandat de instituțiile internaționale format din experți în domeniu. Personalul sanitar și non-sanitar din centrele de îngrijire primară să ajungă la media europeană și să nu fie redus în următorii ani. Cerem înființarea unui comitet știițific, care să coordoneze și să controleze toate deciziile sanitare adoptate pe durata pandemiei", susține Enrique Villalobos, șeful Conferedației Sindicale din Spania.

Locuitorii din cartierele aflate la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, și cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în zonele înstărite ale capitalei. În unele zone infectările depăşesc pragul de 1.000 la o sută de mii de locuitori.  


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL