PROTESTE ALEGERI 2014. Mii de oameni în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Iohannis a fost în Piaţă

Sunday, 16 November 2014, 19:09, Sursă: REALITATEA.NET

PROTESTE ALEGERI 2014. Românii au ieşit din nou în stradă duminică, 16 noiembrie, la București, Cluj și Timișoara, dar şi Iaşi, Braşov sau Arad pentru a cere alegeri libere şi vot neîngrădit pentru românii din diaspora. Zeci de mii de oameni aşteptau la cozi uriaşe la secţiile de votare din mai multe oraşe din Europa, cu şanse mici de a vota până la ora închiderii urnelor. UPDATE: Klaus Iohannis a ajuns, seara târziu, în Piaţa Universităţii, unde i-a salutat pe manifestanţi

 

Adaugă părerea ta

PROTESTE ALEGERI 2014 BUCUREŞTI: Manifestanţii au ajuns în Piaţa Universităţii, unde au continuat scandările împotriva lui Ponta.

În Piaţă a ajuns şi câştigătorul alegerilor. Klaus Iohannis a stat aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Universităţii, unde se află mii de oameni, el plimbându-se prin mulţime şi salutând oamenii.

Iohannis a fost aplaudat de manifestanţi, care i-au scandat numele şi l-au felicitat pentru rezultatul obţinut în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

După ce s-a plimbat aproximativ o jumătate de oră prin mulţime, Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii.

PROTESTE ALEGERI 2014 BUCUREŞTI: Mii de oameni sunt, la ora 22.30, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

PROTESTE ALEGERI 2014 IAŞI: Numărul participanţilor la mitingul de solidaritate cu românii din diaspora de la Iaşi a ajuns la 1.000, manifestanţii plecând în marş prin centrul oraşului şi oprindu-se în faţa sediului PSD, unde scandează "PSD partid de hoţi, mincinoşi şi mafioţi", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestanţii, care s-au adunat în Piaţa Unirii din Iaşi, au plecat în marş pe pietonalul Ştefan Cel Mare, oprindu-se în faţa sediul PSD.

Ei scandează "PSD partid de hoţi, mincinoşi şi mafioţi", "Iaşiul nu e PSD-ist", "Jos Nichita!".

PROTESTE ALEGERI 2014 BUCUREŞTI: Câteva mii de persoane se îndreptau spre sediul PSD în jurul orei 21.30. Bulevardul Kiseleff este blocat de jandarmerie. Protestatarii strigă: "DNA, vine sa va ia!" si "Ponta, nu rezisti nici cu mii de securisti". Unele bannere cu Victor Ponta sunt rupte.

PROTESTE ALEGERI 2014 BUCUREŞTI: Peste 1.000 de persoane s-au strâns la Bucureşti şi se îndreptau, în jurul orei 20.00, spre Guvern.

Manifestanţii se deplasează pe trotuar şi pe prima bandă a bulevardului Magheru, unde coloana de oameni este încadrată de poliţişti rutieri pe motociclete, în timp ce pe restul benzilor se circulă normal, scrie Mediafax.

Manifestanţii au început să se adune de la ora 18.00, în zona din faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii, spunând că au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu românii din diaspora care şi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale stau la cozi interminabile pentru a ajunge să voteze.

Aceştia cer instituţiilor responsabile să dispună, printr-un act normativ, prelungirea programului de votare după ora 21.00, pentru că altfel foarte mulţi români din diaspora nu vor mai ajunge să îşi exprime opţiunea electorală, din cauza timpului foarte mare de aşteptare până când ajung în secţia de votare.

Manoifestanţii, în majoritate tineri, au steaguri tricolore şi bannere pe care scrie "Ieşi din casă dacă îţi pasă", "Tot pentru vot, tot pentru ţară", "Lăsaţi diaspora să voteze", "Votul nu e o lozincă" şi "Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fură dreptul de vot!".

Aceştia scandează "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Daţi ordonanţa, să voteze Franţa", "Tovarăşi, prelungiţi votul" şi "Democraţia e votul, nu hoţia", dar şi lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

PROTESTE ALEGERI 2014 TIMIȘOARA: Mai mulţi tineri din Timişoara s-au adunat la un miting în Piaţa Victoriei și îi îndeamnă pe oameni să li se alăture pentru că Guvernul României nu a făcut nimic, pentru a îmbunătăţii condiţiile de vot din străinătate pentru alegerile prezidenţiale 2014, informează Adevărul. Tinerii se declară nemulţumiţi de condiţiile de vot ale românilor din străinătate, dar şi de rezultatele exit-poll-urilor care îl dau câștigator al alegerilor pe Victor Ponta.

Adunarea s-a dat pe Facebook, iar în ciuda ploii care cade, în Piaţa Vicoriei s-au adunat în jur de 30 de persoane, unii steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, alţii cu pancarde. Tinerii se plimbă în cerc şi strigă diferite slogane:

“Nu staţi în casă, dacă vă pasă!”, “Nu vă fie frică, Mickey Mouse pică!”, “Lăsaţi-i să voteze!”.
Reamintim că timişorenii au organizat deja două mitinguri pro-democraţie şi anti-Ponta după turul I al alegerilor prezidenţiale 2014, la care au participar circa 5.000 de persoane, şi una vineri, înainte de turul doi. la care au luat parte aproximativ 3.000 de protestatari, informează aceeași sursă.
PROTESTE ALEGERI 2014 CLUJ: Aproximativ 100 de clujeni au ieşit, duminică, 16 noiembrie, în Piaţa Unirii ca să protesteze, din nou, față de modul în care se organizează alegerile în diaspora, informează Adevărul. Clujenii au ieşit, din nou, în stradă ca să îşi manifeste nemulţumirea faţă de cum sunt şi acum, în turul al doilea de scrutin, organizate alegerile în diaspora. În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca sunt aproximativ 100 de persoane.

PROTESTE ALEGERI 2014 BUCUREȘTI: Sunt aproximativ 400 de manifestanti. Ei striga "Tara s-a trezit din somn, ghinion, ghinion", "Ce vrem noi e si pentru voi", "Hai sa fim eroi in turul doi", "Prelungiti votul", notează Hotnews.ro

PROTESTE ALEGERI 2014. În Piaţa Universităţii s-au strâns iarăşi câteva sute de persoane, care protestează faţă de problemele înregistrate în procesul de vot din străinătate.

Protestul a fost organizat pe Facebook. "Se împlinesc numaidecât 25 de ani de la revoluție. Catifeaua de-atunci a mucegăit, prin găuri vi se văd toate slăbiciunile, vă cad toate măștile, sunteți doar cartoane. MAE consideră de cuviință să aniverseze revoluția împiedicând românii din diasporă să voteze. S-a petrecut și o demitere de formă, nu de fond. Știm foarte bine ce aveți de gând să faceți, dar de data asta suntem aici. După 2 săptămâni de presiuni, de proteste, de semnale de alarmă trase.

A venit momentul să-l tragem pe ultimul. Ne-ați luat atât de multe în anii care s-au scurs de-atunci, încât uneori dreptul de a vota e tot ce mai avem. Ieșim în stradă pentru el. Ieșim în stradă pentru că ne-am săturat să fim un popor de victime. Nu aveți voi călușuri câte guri avem noi. Avem o armă mai puternică decât voi toți la un loc: democrația.

Revolta ne scoate în stradă. Vrem vot electronic, vrem eliminarea barierelor în calea participării. Ne vedem în Piața Universității, locul în care românii s-au scufundat în întuneric și nu s-au mai întors pentru ca noi să putem vota azi. Pentru noi, cei liberi", spune un mesaj postat de grupul Uniţi Salvăm pe pagina pe Facebook "Democrație, te strigăm în stradă".

PROTESTE ALEGERI 2014. Mii de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piața Universității, din București, și alte câteva mii în Piața Unirii, din Cluj-Napoca, precum și la Arad şi Craiova în semn de solidaritate cu românii din Diaspora. Protestarii au cerut corectitudine la cel de-al doilea tur de scrutin, care se va desfășura duminică, pe 16 noiembrie, mai multe secții de votare în străinătate și au scandat lozinci şi la adresa guvernării şi a premierului Victor Ponta.