Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protest la Institutul Oncologic București: Medicii nu mai au cu ce să-i trateze pe pacienți

Monday, 11 March 2019, 09:10 Sursă: REALITATEA.NET

Mai mulți angajați ai Institutului Oncologic Bucureşti au protestat vineri. nemulțumiți de lipsa de echipamente la secția de radiolterapie. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut vineri rezolvarea "de urgenţă" a situaţiei de la Institutul Oncologic Bucureşti, astfel încât pacienţii să poată beneficia de tratamentul de care au nevoie, informează un comunicat de presă al ministerului de resort, notează Agerpres.

Mai mulţi angajaţi din radioterapie au protestat vineri la institut. Protestul a fost unul spontan şi a avut loc în condiţiile în care aceşti angajaţi se tem că îşi pot pierde locurile de muncă, deoarece un echipament cu care lucrează nu a primit autorizaţie de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

"Astăzi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a desemnat o echipă condusă de secretarul de stat Tiberiu Brădăţan care a fost la IOB şi a discutat cu conducerea institutului şi cu protestatarii. În urma discuţiilor, s-a stabilit că luni dimineaţă va avea loc o întâlnire între reprezentaţii IOB, CNCAN şi MS în vederea identificării soluţiilor de rezolvare a acestei situaţii", a precizat ministerul.

Potrivit managerului unităţii medicale, Lidia Kajanto, un echipament vechi de 17 ani nu a primit autorizaţie de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. "Angajaţilor le este teamă că, dacă nu vom avea autorizaţie de la CNCAN la un anumit echipament, nu o să mai putem lucra şi ei rămân fără loc de muncă", a explicat ea.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL